Caroline Leloux, bevoegd pianodocente

Ik heet u van harte welkom op "Pianolesleloux"

Na mijn eindexamen atheneum studeerde ik kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht en piano bij Rinus Groot en Thom Bollen aan het conservatorium, eveneens in Utrecht. Tijdens en na mijn studie heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder kinderkoordirectie, muziek in het basisonderwijs en klassiek improviseren op piano.

Sinds mijn studie heb ik onder andere gewerkt als pianodocent, zowel op muziekscholen als privé, als amv-docent, solist, begeleider van koren en solisten, (inval)dirigent en als dirigent van een kinderkoor. Ook maakte ik jarenlang deel uit van diverse projectkoren en solo-ensembles.

De kunst van het spelen, maar zeker ook van lesgeven en dirigeren is andere mensen deelgenoot te maken van de emoties en gevoelens die ontstaan uit/door muziek. Al spelend, dirigerend of docerend kun je een wezenlijke bijdrage leveren aan het (leren) genieten van muziek!

Omdat ik persoonlijk muziek maken met meerdere mensen het leukste vind, stimuleer ik maar wat graag samenspel. Dit kan piano vierhandig, maar ook samen spelen met andere instrumentalisten of met zangers. Ik vergelijk het altijd met teamsport: iedereen is een radertje in het geheel. Je hebt elkaar nodig.

Zo is het ook met koren en orkesten: met elkaar wil je iets moois neerzetten en met elkaar wil je daarvan genieten. Wat is er nou mooier dan zo’n (muzikaal) team te mogen coachen!

Vanaf de oprichting in 2006 tot juli 2015 ben ik dirigente van vrouwenkoor Ludiek in Linschoten geweest, waarvoor ik af en toe ook arrangementen schreef. Verder geef ik les, leid een seniorenkoor en begeleid ik een kerkkoor. Af en toe treed ik op, zowel als begeleider als solo.

Een kleine 10 jaar geleden ben ik begonnen met bugelles. Tot 2015 speelde ik in het Linschotens Fanfare Orkest. Sinds september 2016 speel ik trompet in een Big Band.

Last but not least ben ik moeder van vier prachtige dochters!